NOARK 5 sertifisert Digital HR løsning for offentlig sektor

NOARK 5 sertifisert Digital HR løsning for offentlig sektor

Canon og Documaster har inngått strategisk partnerskap og styrker sin digitale satsning mot offentlig sektor med NOARK 5 arkivløsning fra Documaster. Dette gir et nytt og svært konkurransedyktig alternativ i offentlig sektor.

Frittstående, svært fleksibelt og NOARK 5 godkjent

Canon og Documaster har inngått strategisk partnerskap og  styrker sin digitale satsning mot offentlig sektor med NOARK 5 arkivløsning fra Documaster. Documaster var i 2014 først i Norge til å tilby en frittstående arkivkjerne sertifisert av Riksarkivet Norge etter NOARK 5 standarden. Sammen med Documaster kan Canon tilby fremtidsrettet og systemuavhengig arkitektur som sikrer lagring av sensitive data med i samsvar medregelverk og Noark 5.

– Dette gir et nytt og svært konkurransedyktig alternativ i offentlig sektor, sier Pål Reinert Bredvei, daglig leder i Documaster.

Automatiserer HR prosesser

Når man kobler sammen Canons ECM plattform med kraftig OCR programvare for tekstgjenkjenning og datauttrekk stiller Canon svært sterkt i digitaliseringsprosesser. En av spydspissene i Canon er digitalisering av HR Prosesser.  Canon Digital HR bygger på en av markedets mest fleksible ECM plattformer som gir mulighet til å forvalte alle personaldata og dokumenter i ett digitalt arkiv samtidig som man kan automatisere arbeidsoppgaver og hele prosesser. Det bidrar til at man frigjør ressursbruk fra administrative oppgaver og kan fokusere på verdiskapning.

Integrasjon med Documasters løsning gir særskilt godt samsvar med lover og regler, og Riksarkivet har bekreftet at integrasjonen gjør hele løsningen NOARK 5 godkjent.

– Documaster har imponert oss med sin evne til å omsette en mulighet innenfor NOARK5 rammeverket til den spennende løsningen vi nå ser gir svært gode tilbakemeldinger i markedet, sier Henrik Klemetsen, markedssjef i Canon Norge.

Denne saken ble publisert på blant annet digi.no og Media monitor.